Onze Experts

Maak kennis met de experts van Fortuna Legal advocaten & juristen,
experts in relaties van mensen en bedrijven met een buitenlandse connectie.

Eric Smit advocaat experts

Eric Smit

advocaat

Eric Smit is afgestudeerd in de Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Utrecht met als  specialisatie “Faillissementsrecht”. Daarmee verkreeg hij zijn meester titel. Per 19 juni 1986 werd hij ingeschreven op het tableau van de Rechtbank te Arnhem als advocaat.

Hij spreekt en schrijft naast zijn moederstaal vloeiend Engels en is sinds april 2019 verbonden aan Fortuna Legal advocaten en juristen, verbonden waar hij zich naast de handelspraktijk ook toe legt op arbeidsrecht voor zowel particulieren als ondernemers.

Als advocaat staat mr. Smit bekend om zijn punctualiteit en doortastendheid door zijn eigenschap om door te vragen waar anderen de neiging hebben om het erbij te laten zitten. Hierdoor boekt hij soms verrassend goede resultaten en ziet de rechter hem graag komen. Enkele van door hem gevoerde procedures hebben geleid tot (baanbrekende) jurisprudentie. Vanwege zijn langjarige ervaring is mr. Smit in staat om in complexe situaties het hoofd koel te houden en koersvast op zijn doel af te gaan, resultaat boeken voor zijn cliënten.

Ofschoon Fortuna Legal zich toe legt op juridische kwesties die raakvlak hebben met de Italiaanse rechtsorde, zijn we ook goed thuis in de (internationale) handelspraktijk. Bel gerust met mr.Smit voor zijn legal opinion, via 055 785 29 35. Ook voor fiscale vragen kunt u bij ons terecht.


Mr. Smit is in dienst bij Fortuna Legal als advocaat.
Mr. E. Smit staat ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten, Neuhuyskade 94, 2596 XM en Haag tel.070 3353535, info@advocatenorde.nl

Zie ook het document Bijlage 8 modellen rechtsgebieden
 
Raffaela Amato EU-advocaat experts

Raffaela Amato

EU-advocaat

Mijn naam is Raffaela Amato afgestudeerd in de Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit La Sapienza te Rome met als specialisatie in “Internationaal recht”. Daarmee verkreeg ik mijn titel als Avvocato (Advocaat).

Op 28 oktober 1997 werd ik ingeschreven op het tableau van de Rechtbank te Catania en sindsdien ben ik als advocaat verbonden aan Italiaanse Orde van Advocaten.

In 2004 verhuisde ik naar Nederland en sinds 19 oktober 2006 ben ik tevens ingeschreven op het tableau van de Rechtbank Gelderland te Arnhem en verbonden aan de Nederlandse Orde van advocaten. Uiteraard spreek en schrijf ik vloeiend mijn moedertaal Italiaans en daarnaast beheers ik het Nederlands vloeiend in woord en geschrift.

Als advocaat werk ik met mijn eenmanszaak Italiaans Juridisch Bureau Amato zelfstandig als onafhankelijk zakelijk en juridisch intermediair voor zowel particulieren als organisaties, met name op het vlak van het internationale familierecht. En sinds kort ben ik als vennoot en advocaat verbonden aan Fortuna Legal B.V. advocaten en juristen te Apeldoorn. Zo is het voor mij mogelijk om te voldoen aan alle vereisten die gesteld worden aan de moderne advocatenpraktijk anno 2019. Fortuna Legal legt zich toe op arbeidsrecht, handelsrecht en (internationaal) familie- en erfrecht met een vastgoed component gerelateerd aan Italië.

Ook komen er geregeld fiscale zaken aan bod. Daarnaast kan ik zo een beroep doen op een breed netwerk van deskundige ‘professionals” dat ik de laatste jaren heb opgebouwd.

Mijn filosofie als advocaat is om steeds de menselijke kant in het oog te houden bij het verlenen van rechtshulp aan ondernemers en particulieren bij het vervullen van hun wensen in relatie tot de regelgeving van de advocatuur. Hierdoor heb ik inmiddels een grote schare aan cliënten aan mij weten te binden. Sommige cliënten noemen mij “l’avvocato umano” oftewel “de menselijk advocaat”, wat ik als een groot compliment beschouw.

Zowel Italiaanse als Nederlandse cliënten blijken het als een groot voordeel te ervaren dat ik zowel in Nederland als in Italië kan optreden als advocaat, ook vanwege de taal. Het valt mij daarbij op dat het aantal Italianen dat naar Nederland verhuist de laatste jaren enorm toe neemt, door ontwikkelingen binnen de EU en in Italië. Enerzijds zien bedrijven in Italië kennelijk mogelijkheden om hun vleugels uit te slaan naar Nederland met haar wereldhaven Rotterdam en het internationaal georiënteerde Amsterdam. Anderzijds staat de economie en arbeidsmarkt in Italië nog steeds onder druk en beproeven werknemers hun geluk in Nederland. Deze ontwikkelingen zullen volgens mij alleen nog maar toenemen.

Steeds vaker word ik benaderd door Italiaanse cliënten, ondernemers en particulieren, die in Nederland werken en wonen en hun juridische kwesties bij voorkeur door een tweetalige Italiaanse advocaat willen laten behandelen. Ook Nederlandse cliënten blijken meer vertrouwen te hebben in een advocaat die zowel met het Nederlandse als het Italiaanse rechtssysteem bekend is en bovendien beiden talen spreekt.

Naast de taal is er natuurlijk ook een cultuur en mentaliteitsverschil en mijn praktijkervaring in Italië als advocaat helpt mij goed om in staat te zijn om te begeleiden in kwesties met Italiaanse advocaten en notarissen in vastgoed gerelateerde trajecten en tegenstellingen te overbruggen.

Zoals op mijn website (www.bureau-amato.nl) valt te lezen begeleid ik dus Italiaanse staatsburgers, Italiaanse bedrijven of (overheids)organisaties bij alle mogelijke vormen van zakelijke en/of juridische contacten of projecten met Italië, zowel in Italië zelf als in Nederland. Omgekeerd begeleid ik ook Italiaanse bedrijven en privé bij het zakendoen in Nederland.   

Verder kan ik in samenwerking  met Fortuna Legal verschillende juridisch opdrachten aanvaarden op het terrein van (internationaal) familie- en erfrecht, (internationaal) handelsrecht waaronder grensoverschrijdende incassoprocedures, vastgoedrecht en arbeidszaken. Ook voor fiscale vragen kunt u bij ons terecht. 

mevrouw Amato werkt als advocaat in haar eigen praktijk (Italiaans Juridischbureau Amato) en verricht via die praktijk ook werkzaamheden voor Fortuna Legal, waarbij Fortuna Legal steeds heeft te gelden als contractpartij van de cliënt die werkzaamheden uitbesteedt aan mevrouw Amato, tenzij met de cliënt uitdrukkelijk anders schriftelijk is overeengekomen.

Avv. R. Amato staat ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten, Neuhuyskade 94, 2596 XM en Haag tel.070 3353535, info@advocatenorde.nl
Zie ook het document Bijlage 8 modellen rechtsgebieden
 
 

Ga naar de Onze diensten pagina voor meer informatie over onze diensten of ga naar de contact pagina om contact met ons op te nemen.

Op zoek naar een betrouwbare & toegewijde Partner?