5 tips tegen wanbetalers

Facebook
Twitter
LinkedIn

Je hebt het weer goed gedaan. Dit dringende verzoek buiten kantoortijden heeft voor een aangenaam klimaat op tijd gezorgd. Met zorgvuldig advies bent u erin geslaagd om de moeilijke situatie van de klant op te lossen. Tevreden, denk opnieuw na terwijl u de betaling controleert. Wat was deze rekening nog niet betaald …

10 miljard jaarlijkse schade
Herkenbaar? Waarschijnlijk omdat vroeg of laat bijna alle ondernemers met de dader te maken zullen krijgen. Eerder dit jaar berekende ING dat het hele Nederlandse bedrijf ten minste 10 miljard euro (!) Leed aan jaarlijkse schade als gevolg van inbreuken. Dit betreft alleen de waarde van onbetaalde facturen die niet kunnen worden terugbetaald of geannuleerd. Daarom zijn zelfs alle schades niet inbegrepen in de vorm van verloren tijd en kosten (juridisch), die aan deze schriftelijke klacht zijn voorafgegaan.

Vijf wapens tegen de vertraging
Hoe kunt u zich beschermen tegen insolventie? Zonder twijfel zijn er veel manieren, niet helemaal legaal, om het geld te krijgen dat u zoveel heeft gekost. In dit document wil ik de vijf belangrijkste en praktische “wapens” benadrukken die, natuurlijk, kunnen worden gebruikt tegen late betalingen zonder dat ze samen naar de rechter moeten stappen. Samengevat:

1. Klantenscan
Denk na voordat je met een klant of klant werkt. Weet jij met wie je te maken hebt? Kent u de (financiële) reputatie van het bedrijf? Een bezoek aan het handelsregister van de Kamer van Koophandel en / of een kredietrapport vertelt u binnenkort of die klant een hoger risico op wanbetaling heeft.

2. Vooruitbetaling
Werk je voor het eerst met een nieuwe klant? Heb je te lang op dit geld gewacht voor deze klant? Of wilt u gewoon een risico uitsluiten? Zorg ervoor dat een groot deel van de rekening wordt betaald voordat u begint.

3. Eigendomsvoorbehoud
Bieden ze goederen, dat wil zeggen fysieke producten? Neem vervolgens een eigendomsvoorbehoud (verlengd) op in het contract of in de algemene voorwaarden. Op deze manier blijft u eigenaar van de geleverde goederen, tenzij de klant heeft betaald. Indien nodig kunt u de activa van de klant verwijderen, zelfs als de klant failliet is. Een krachtig wapen indien correct gebruikt. Vraag altijd tijdig advies aan een advocaat.

4. belofte
Levert u producten die uw klant gebruikt om de productie te verhogen of verkoopt u vrijwel onmiddellijk? Lever geen fysiek product, maar bent u een consultant die betalingen ontmoedigt? In deze gevallen werkt het behoud van de hierboven beschreven titel niet, maar u kunt een retentierecht aanvragen. De verbintenis kan worden aangegaan voor alle soorten goederen, zoals voorraden, commerciële voorraden, vloot en machines. De mogelijkheid om (toekomstige) claims in gevaar te brengen is net zo interessant. Nogmaals, een zeer krachtig wapen dat de kennis vereist om het correct te gebruiken. De verbintenisovereenkomst moet bijvoorbeeld worden geschreven door een advocaat.

5. Debiteurenbeheer
Heeft uw cliënt de eerste vier wapens vermeden? Of heeft deze goede vaste klant moeite om op tijd rekeningen te betalen? Hij beslist vervolgens over een coherente administratie van de schuldenaar en zorgt ervoor dat hij altijd in contact staat met de betreffende schuldenaar.

Verantwoordelijke overtredingen
Is het niet geweldig om ervoor te zorgen dat al uw facturen snel, volledig en zonder opladen worden betaald? Met de vijf wapens is het mogelijk om de overtredingen te bestrijden. Als je consequent deze vijf krachtige wapens gebruikt, behoud je de controle over de wanbetalers! Direct beginnen? Neem dus vandaag nog contact met ons op.

Misschien ook interessant

Werk

Heeft u een geschil op het werk en wilt u uw rechten en plichten weten? Dan ben je hier Wij helpen u

Fortuna Legal diensten familierecht

Familie

Onze samenleving is van mening dat het gezinsleven zo belangrijk is dat we het hebben opgenomen in het Europees Verdrag voor de

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *